EPDM Coatings
rvupgradestore.com Composet Products PO Box Zone
Over The Network Custom Yacht Interiors

Author Topic: microquite 4000 no power  (Read 127 times)

mike1245

  • ---
  • Posts: 52
microquite 4000 no power
« on: August 27, 2017, 12:27:52 PM »
I have a 2006 Winnebago 26p sightseer.
My microquiet 4000 Gen.  Runs fine but does not deliver any power.  I do not have a transfer switch, I have checked to voltage at the gen. plug and I get 0 voltage.  The breaker on this Gen. does not feel right.  It does not have a positive snap or click when I change positions, it feels like a regular light switch.  Is this normal for this breaker.
any help would be appreciated , this gen continues to run after it has been started.
Thanks Mike
2006 sightseer 26P
W16 or W18 chassis
8.1L gas Hydra Matic trans
Located in Southern AZ
toad 2007 ford focus

Howard R

  • ---
  • Posts: 541
Re: microquite 4000 no power
« Reply #1 on: August 27, 2017, 04:49:50 PM »
I know you said you checked/reset the breaker on the generator, but if you haven't already, reset the switch on the generator by cycling it fully off and then back on. 

A lot of the cb's look tripped, but must be cycled off before resetting.

Howard
2001 Fleetwood Southwind 35R
V10   F53
2003 Jeep Liberty Toad
Minnesota

mike1245

  • ---
  • Posts: 52
Re: microquite 4000 no power
« Reply #2 on: August 28, 2017, 10:47:41 AM »
Problem turned out to be the 30 amp breaker on the generator. One of the terminals had loosened so there was arching, this burned the terminal on the breaker until the connection failed.  Replaced breaker and wire terminal and all is well. 
2006 sightseer 26P
W16 or W18 chassis
8.1L gas Hydra Matic trans
Located in Southern AZ
toad 2007 ford focus

Howard R

  • ---
  • Posts: 541
Re: microquite 4000 no power
« Reply #3 on: August 28, 2017, 01:40:19 PM »
Glad you got it and thanks for letting us know, may help someone down the road.

Howard
2001 Fleetwood Southwind 35R
V10   F53
2003 Jeep Liberty Toad
Minnesota

 

Hosted by Over The Network