EPDM Coatings
rvupgradestore.com Composet Products Custom Yacht Interiors

Author Topic: HWH leveling system 310 just clicks  (Read 162 times)

TedThiel

  • ---
  • Posts: 12
HWH leveling system 310 just clicks
« on: October 29, 2017, 09:43:13 AM »
In addition to my MH I have a 39í fifth wheel In Tennessee. I just had it moved and the jacks worked great as.usual. But when I went to level them after unhooking the system quit. As I was just fine tuning the level of the the RV it stopped working. It only clicks. I tests and have power to the control box. Checked all the fuses, tried to jump across the terminals on the solenoid but no spark there. My oil level is about 2Ē from the top but some of the jacks are extended so I would think thatís not the issue. Iím frustrated and am out of ideas. Any suggestions would be appreciated.
Thanks,
Ted

Gary RV_Wizard

  • Forum Staff
  • ---
  • *
  • Posts: 60773
  • RVer Emeritus
Re: HWH leveling system 310 just clicks
« Reply #1 on: October 29, 2017, 10:25:23 AM »
Apply 12v directly to the pump and see if it runs. If not, the pump went bad. If yes, the problem is in the control function, not the basic hydraulics.
Gary
--------------
Gary Brinck
Summers: Black Mountain, NC
Home: Ocala National Forest, FL

John Canfield

  • Forum Staff
  • ---
  • *
  • Posts: 11901
    • Jane and John's Internet Home
Re: HWH leveling system 310 just clicks
« Reply #2 on: October 29, 2017, 11:54:51 AM »
Is the 5th wheel a Winnebago Industries product?
--John
2005 Horizon 40AD, 2006 Jeep Rubicon Unlimited
Our Horizon projects
Our weather

Alfa38User

  • ---
  • Posts: 5911
Re: HWH leveling system 310 just clicks
« Reply #3 on: October 29, 2017, 12:16:57 PM »
Sounds like your batteries have just given up!!! It is very likely they were not fully charged when you started out.
Stu
Montrťal, Canada 🍁
Snowbird, Naples Florida
Alfa Gold 38 (2000) 5ver (parked!)

"Of course I talk to myself, sometimes I need expert advise!!!"

TedThiel

  • ---
  • Posts: 12
Re: HWH leveling system 310 just clicks
« Reply #4 on: October 30, 2017, 08:26:57 AM »
I recharged my batteries and it showed power to the control box. I jumped it directly from the 12 volt like Gary suggested and the pump ran. So I guess thatís telling me there is something not working in the control box. Electrical is not my forte. Fuses are good, unplugged and plugged back in all the connectors. Next move a new control box??
Thanks,
Ted

Gary RV_Wizard

  • Forum Staff
  • ---
  • *
  • Posts: 60773
  • RVer Emeritus
Re: HWH leveling system 310 just clicks
« Reply #5 on: October 30, 2017, 08:46:21 AM »
The problem is somewhere between whatever "clicks" and the pump. Presumably the click is from a power relay, so you need to find that and see if power comes OUT of the relay after the click.  Could be a faulty relay, or a loose wire or corroded connection along that path.
Gary
--------------
Gary Brinck
Summers: Black Mountain, NC
Home: Ocala National Forest, FL

 

Hosted by Over The Network