Sponsored by Winnebago Industries

Author Topic: Auto Levelling system in 2011 Winnie Adventurer  (Read 389 times)

Magnet21

  • ---
  • Posts: 12
Auto Levelling system in 2011 Winnie Adventurer
« on: February 16, 2018, 06:05:45 PM »
Greeting to all, new member here and I hope this helps someone.  My self leveling system (HWH Computer Leveling) started acting up.  When Auto level button was pushed, pump would run a few seconds and quit without lowering the jacks.  I got under the dash and could find no loose wires around the e-brake pedal or anywhere else, but did cycle the pedal a few times.  The damn thing started working as it should the next time I pushed the auto-level button!  That's a cheap fix!  I am not sure what cycling the pedal did, but maybe that will help someone else with similar issues.  I did notice a yellow wire and a white wire hanging loose near the fuse box.  Anyone know what they are for?
Cheers! :)


John Canfield

  • Forum Staff
  • ---
  • *
  • Posts: 12376
    • Jane and John's Internet Home
Re: Auto Levelling system in 2011 Winnie Adventurer
« Reply #1 on: February 16, 2018, 06:42:04 PM »
Welcome to the forum. Winnebago uses yellow and white for 12V, yellow is positive, no clue what the wires are for.
--John
2005 Horizon 40AD, 2006 Jeep Rubicon Unlimited
Our Horizon projects
Our weather

Gary RV_Wizard

  • Forum Staff
  • ---
  • *
  • Posts: 63252
  • RVer Emeritus
Re: Auto Levelling system in 2011 Winnie Adventurer
« Reply #2 on: February 17, 2018, 08:09:46 AM »
The leveling system may have an interlock to prevent using it while underway, or prevent driving off with the jacks down. Does yours perhaps require that the emergency/parking brake be set to deploy the jacks?  Or maybe ignition off or tranny in Park?   Any or all of those are fairly common safety precautions that may be wired in.
Gary
--------------
Gary Brinck
Summers: Black Mountain, NC
Home: Ocala National Forest, FL