Half of my Minnie's AC outlets are dead

The friendliest place on the web for anyone with an RV or an interest in RVing!
If you have answers, please help by responding to the unanswered posts.

bobbottman

Member
Joined
Feb 22, 2016
Posts
10
The outlets downstream from the GFCI are all dead. I've replaced the GFCI, and the circuit breaker for this circuit wasn't tripped (I reset it a few times anyway). Also, the new GFCI has an LED that shows either red or green -- it's showing green! But there's no power available from it either.

Any thoughts?
 

John From Detroit

Well-known member
Joined
Apr 12, 2005
Posts
25,407
Location
Davison Michigan
If the GFCI is lit the breaker is good and "Set"

Now make sure the GFCI is properly wired and there is 120vac on teh "LOAD" lines

Then you are going to have to inspect each outlet.. Start with the one that is "logically" closest to the GFCI.. You might get lucky and stop there. but Logic often has little to do with motor homes.
 

Gary RV_Wizard

Site Team
Joined
Feb 2, 2005
Posts
74,990
Location
At my Silver Springs FL home
Since the GFCI indicator is green, it has power and has not tripped. The problem is after the GFCI, probably a loose wire. Either that or there is another GFCI downstream from the one you changed and it is tripped or failed. Start tracing the wires from that GFCI box.
 

bobbottman

Member
Joined
Feb 22, 2016
Posts
10
Thanks for your suggestions. Tracing the wires will be the next thing I do. Hate the thought of that since they run along behind the cabinetry, sink, and stove of the RV. But the GFCI does show green, and there is power to the line side. So the wires are about all that's left!
 
Top Bottom