"Low DEF" warning

The friendliest place on the web for anyone with an RV or an interest in RVing!
If you have answers, please help by responding to the unanswered posts.

Alpena Jeff

Well-known member
Joined
Dec 7, 2014
Posts
965
Location
Up North - Michigan
I got this message on my dash roughly 30 minutes after startup yesterday. We were heading home from a long weekend trip. I just added 2.5 gallons prior to setting out on the trip. The DEF level on my dashboard actually showed full and the mechanical gauge at the tank showed 3/4, however there was a red light lit up on the tank gauge.
I pulled over as soon as possible, shut the motor off for a few minutes then started back up. Message was gone and red light on tank gauge was off.
Made it home with no other issues.
Any ideas?
Thanks as always.
 

egalt

Active member
Joined
Jul 24, 2018
Posts
29
They usually take a short bit of time to reset......dang computers  ;D
 

SargeW

Site Team
Joined
Dec 12, 2008
Posts
8,180
Location
Where ever we park it!
Or maybe a faulty sensor on the tank? If you get the chance, crawl under in and find any wires coming from the tank and give them a little tug to check for a snug connection.
 

SargeW

Site Team
Joined
Dec 12, 2008
Posts
8,180
Location
Where ever we park it!
Can you check error codes on your dash read out Jeff?  If you can check for a code, if there is one there may actually be a wiring or sensor issue. If no code was set, then I would guess "one of those thangs".
 
Top Bottom